Un complex socio-medical a fost inaugurat in sectorul 3

Persoanele cu venituri mai mici de 750 de lei din sectorul 3 vor beneficia de lunea viitoare de servicii gratuite de stomatologie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, ginecologie, medicină de familie şi ecografie la complexul Tabita, care a fost inaugurat vineri.Complexul a fost inaugurat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 3 în parteneriat cu asociaţia Ahava.

Potrivit edilului sectorului 3, Robert Negoiţă, complexul socio-medical are contract cu Casa Naţională de asigurări de sănătate.

“Interesul nostru este să atragem cât mai multe facilităţi medicale în sectorul 3. Un sfert din populaţia Bucureştiului locuieşte în această zonă administrativă şi suntem sectorul cel mai puţin dotat cu spitale. Nu avem decât două spitale mai speciale, nu avem un spital generalist, încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru a compensa această lipsă evidentă de facilităţi de sănătate”, a declarat Negoiţă.

Directorul complexului, Steluţa Dumitrescu, a afirmat că între 100 şi 200 de cetăţeni pot beneficia zilnic de serviciile centrului.

“Asociaţia a pus la dispoziţie medicii, aparatura şi tot ceea ce înseamnă logistică la acest centru. Sunt 12 medici, câte doi pe fiecare specializare”, a declarat preşedintele asociaţiei Ahava, Daniel Spring.

Policlinica se adresează locuitorilor sectorului 3 fără venituri sau cu venituri reduse, persoanelor neasigurate medical, precum şi celor care beneficiază de serviciile sociale furnizate de DGASPC sector 3.

Directorul general al DGASPC sector 3, Mihaela Ungureanu, a menţionat că şi cetăţenii cu posibilităţi materiale pot beneficia de serviciile complexului, însă contra-cost. Preţurile variază între 20 şi 200 de lei, în funcţie de serviciul medical oferit.

Consiliul Local sector 3 estimează că 900 de persoane vor apela la serviciile stomatologice ale clinicii în limita a 800 de lei/beneficiar/an. De asemenea, se estimează că în 12 luni 600 de cetăţeni vor apela la celelalte servicii ale complexului furnizate în mod gratuit.

 

Sursa: http://www.i-medic.ro/stiri/un-complex-socio-medical-fost-inaugurat-sectorul-3