Cele două centre sociale multifuncționale oferă copiilor cu vârste cunprinse între 3 și 7 ani ca, într-un climat sigur și modern, în care calmul și buna dispoziție primează, să se dezvolta armonios, desfășurând zilnic activități educative, culturale și sportive sub directa îndrumare a unor cadre didactice, specializate în lucrul cu copiii.

Educația și supravegherea permanentă,în cadrul celor două centre, sunt asigurate de către o echipă de profesioniști, formată din cadre didactice, cu specializarea învățător-educator și o vastă experiență în învățământ, și personal de supraveghere calificat. Grupele sunt formate din maxim 10-12 copii, ceea ce permite personalului nostru să acorde toata atenția  necesară fiecarui copil in parte.

Cele două centre funcționează cu un număr limitat de 70 de copii, împarțiți în 6 grupe, după cum urmează:

• grupa mică (3 si 4 ani);
  • grupa mijlocie ( 4 si 5 ani);
  • grupa mare (5 si 6 ani);
  • grupa pregătitoare (6 si 7 ani).

La Centrul Social Pilot Multifuncțional „BUBURUZA MARE” și Centrul Social Multifuncțional „BUBURUZA MICĂ”,  copiii beneficiaza de:

Săli de clasă personalizate – Fiecare grupă de copii îşi va desfăşura activitatea zilnică intr-o sală de clasă amenajată în funcţie de vârstă, profil, tematica proiectelor în desfășurare, dar și de denumirea grupei respective.

Săli de joacă – Sălile de joacă vor avea rol multifunctional (spațiu de joacă/dormitor), fiind amenajate într-un spațiu plăcut și dotate corespunzator pentru perioada de odihnă a copiilor (mobilier ergonomic, frumos colorat, adaptat nevoilor copiilor și nivelului de dezvoltare).

Sală pentru material didactic și jucării – Copiii vor avea la dispoziție jucării, numeroase jocuri, cărți specifice nivelului lor de dezvoltare, precum și dotări speciale pentru spatiile de: muzică (pian, colecție de CD-uri și casete audio), ecologie, științe, formare și documentare – informatică.

Cabinet de psihologie – Cei mici beneficiază de consiliere în cadrul cabinetului de psihologie. De aceste servicii, însă, pot beneficia și părinții copiilor preșcolari defavorizați.

Cabinet medical – Într-un spațiu special amenajat, copiii vor beneficia de supraveghere medicală permanentă.

Spatii de joaca in aer liber și bazin de înot – Cele două centre sociale dispun de spații de joacă generoase în aer liber, special amenajate pentru confortul și siguranța celor mici, antrenați, sub stricta supraveghere a personalului didactic și auxiliar, în jocuri și sporturi variate si stimulative.

Cele două centre sociale multifuncționale asigură invatarea limbii engleze zilnic, studiu intensiv în grupuri mici și pune la dispozitia copiilor urmatoarele optionale gratuit:

• cursuri de limba engleză/franceză;
  • cursuri de înot (care se desfășoară în bazinul de la C.P.S.M Buburuza Mare);
  • cursuri de dans sportiv;
  • cursuri de canto;
  • lecții de educație religioasă (cu acordul parinților).

Programul educațional al centrelor sociale multifuncționale respectă programa Ministerului Educației Naționale și este completat cu activități opționale și extracurriculare.

Copiii beneficiază de un meniu bogat în substanțe nutritive și vitamine care să le dea energie pe parcursul întregii zile. De asemenea, preșcolarii din cadrul programului prelungit beneficiază și de program de somn.