Proiectul „Calificare pentru viitor!” a fost lansat în luna octombie a anului 2014, are o durată de desfășurare de 18 săptămâni și beneficiază de cofinanțare din partea Fondului Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul a fost inițiat de către Asociația AHAVA și se bucură de sprijinul Universității „Titu Maiorescu” din București și al Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, în calitate de Parteneri.

“Calificare pentru viitor!” este un proiect care se adreseaza angajaților din mediul public și privat care doresc să beneficieze de formare profesională prin participarea la cursurile de calificare atât pentru ocupația de îngrijitoare bolnavi la domiciliu, cât și pentru ocupația de babysitter. Pe lângă activitatea de formare profesională, în cadrul proiectului se va desfașura și activitatea de certificare a competențelor dobândite informal, pentru persoane aflate în căutarea sau schimbarea locului de muncă.

Prin organizarea cursurilor de formare profesională și a sesiunilor de certificare a competențelor dobandite informal, dedicate grupului țintă, proiectul își propune să obțină urmatoarele rezultate:

• facilitarea accesului la formare profesională continuă;
  • creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate și, implicit, menținerea acestora pe piața forței de muncă.