Inaugurare Complex Multifuncțional Tabita, destinat persoanelor defavorizate social din sectorul 3

PRIMĂRIA SECTORULUI 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a inaugurat astăzi, 16 mai 2014, Complexul Multifuncţional “TABITA”, eveniment de o deosebită importanţă pentru  îmbunătăţirea  calităţii vieţii populaţiei din Sectorul 3.

La eveniment au participat Primarul Sectorului 3, Dl.Robert Sorin Negoiţă, City  Managerul Sectorului 3, Dl. Constantin Mitache, oficiali ai Primăriei şi Consiliului Local Sector 3, Directorul General al  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, dna.Elena Tudor, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Protecţie Socială şi Protecţia Copilului din Bucureşti şi ai Asociaţiei “AHAVA”.

“Este o plăcere pentru noi să inaugurăm astăzi un centru medical în sectorul 3, construit în parteneriat public-privat. Vorbim de servicii medicale oferite locuitorilor din sectorul 3, iar parteneriatul constă în faptul că, noi am pus la dispoziţie locaţia şi partenerii noştri de la Asociaţia „AHAVA” execută pentru locuitori servicii medicale gratuite. Interesul nostru este să atragem cât mai multe facilităţi medicale de acest gen. Sectorul 3 are doar două spitale, care nu sunt generaliste, în ciuda numărului mare de locuitori. Încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru a compensa această lipsă evidentă a facilităţilor de sănătate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

“Inaugurarea  Complexului Multifuncţional „TABITA”  este o realizare de excepţie, complexul are ca scop dezvoltarea de servicii sociale şi medicale accesibile  persoanelor vulnerabile din comunitatea locală, garantând dreptul acestora la o viaţă împlinită şi demnă, fiind prima Policlinică Socială din sectorul nostru”, a afirmat Mihaela Ungureanu Directorul General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Complexul Multifuncţional „TABITA” este o policlinică socială, înfiinţată în baza unui accord de asociere cu Asociaţia “AHAVA”, creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social, care va pune la dispoziţie servicii medicale primare, precum consultaţii stomatologice, de cardiologie, ginecologie, oftalmologie, medicina de familie, medicină generală si ecografie. Unitatea de asistenţă socio-medicală va deservi cazurile sociale, beneficiarii  acestei policlinici fiind  persoanele vulnerabile din sectorul 3, cei aflaţi în sistemul de protecţie specială ai instituţiei, dar și ceilalți membrii ai comunității care au calitatea de asigurat.

Aproximativ  900 de persoane vor beneficia gratuit de servicii stomatologice în limita a 800 de lei/beneficiar/an, iar 600 de pacienţi pot fi repartizaţi pe celelalte specialităţi medicale (50 de cazuri noi/lună).

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3  realizează măsuri de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Asociaţia “AHAVA” este o organizaţie non-profit, care are drept scop ajutorarea persoanelor defavorizate, fără posibilităţi financiare, cu risc crescut de marginalizare socială, fără locuinţă, în domeniul sănătăţii.

Sursa: http://dgaspc3.ro/stiri/deschidere-complex-multifunctional-tabita-destinat-persoanelor-defavorizate-social-din-sectorul-3/