COMPLEXUL MULTIFUNCTIONAL destinat persoanelor defavorizate social, in Sectorul 3

Primaria Sectorului 3, prin Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3, a inaugurat vineri COMPLEXUL MULTIFUNCTIONAL “Tabita”, destinat persoanelor defavorizate social.

Obiectivul infiintarii acestui complex este dezvoltarea de servicii sociale si medicale accesibile populatiei Sectorului 3, in special persoanelor provenite din grupurile vulnerabile ale comunitatii.

“Este o placere pentru noi sa inauguram astazi un centru medical in Sectorul 3, construit in parteneriat public-privat. Vorbim de servicii medicale oferite locuitorilor din Sectorul 3, iar parteneriatul consta in faptul ca, noi am pus la dispozitie locatia si partenerii nostri de la Asociatia “AHAVA” executa pentru locuitori servicii medicale gratuite. Interesul nostru este sa atragem cat mai multe facilitati medicale de acest gen. Sectorul 3 are doar doua spitale, care nu sunt generaliste, in ciuda numarului mare de locuitori. Incercam sa facem cat mai multe lucruri pentru a compensa aceasta lipsa evidenta a facilitatilor de sanatate”, a declarat la inaugurare Robert Negoita, primarul Sectorului 3.

“Aceasta clinica este deschisa tuturor categoriilor de beneficiari incepand de la cei fara venit, care nu au acces la servicii medicale, pana la cei care au venituri reduse si, desi sunt asigurati, necesita proceduri medicale nedecontate de Casa de Asigurari de Sanatate. De asemenea, si persoanele care au trimitere de la medicul de familie pot beneficia de aceste servicii medicale” a declarat Mihaela Ungureanu, directorul DGASPC Sector 3.

COMPLEXUL MULTIFUNCTIONAL “Tabita” se adreseaza locuitorilor Sectorului 3 fara venituri sau cu venituri reduse, neasigurati medical, persoanelor asigurate dar care necesita investigatii/interventii nedecontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si care nu au posibilitatea de a acoperi costurile serviciilor medicale, precum si celor care beneficiaza de serviciile sociale din cadrul DGASPC Sector 3.

Serviciile oferite constau in consultatii si tratamente stomatologice, de cardiologie, ginecologie, oftalmologie si medicina generala, medicina de familie si ecografie. Aproximativ 900 de persoane vor beneficia gratuit de servicii stomatologice in limita a 800 de lei/beneficiar/an, iar 600 de pacienti pot fi repartizati pe celelalte specialitati medicale (50 de cazuri noi/luna).

Serviciile socio-medicale sunt asigurate in parteneriat cu Asociatia “AHAVA” in baza unui acord de asociere. Asociatia “AHAVA” are drept scop ajutorarea in domeniul sanatatii a persoanelor defavorizate, fara posibilitati financiare, cu risc crescut de marginalizare sociala, fara locuinta.

COMPLEXUL MULTIFUNCTIONAL “TABITA” este situat in str. Plt. Maj. Marin Pazon nr. 2B si functioneaza in regim de policlinica de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 19.00.

 

 

 

Sursa: http://www.mondonews.ro/complexul-multifunctional-destinat-persoanelor-defavorizate-social-in-sectorul-3/