Complex Multifuncţional destinat persoanelor defavorizate din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a deschis vineri un Complex Multifuncţional „TABITA” destinat persoanelor defavorizate social, în str. Plt. Maj. Marin Pazon nr. 2B..„Este o plăcere pentru noi să inaugurăm astăzi un centru medical în sectorul 3, construit în parteneriat public-privat. Vorbim de servicii medicale oferite locuitorilor din sectorul 3, iar parteneriatul constă în faptul că, noi am pus la dispoziţie locaţia şi partenerii noştri de la Asociaţia „AHAVA” execută pentru locuitori servicii medicale gratuite. Interesul nostru este să atragem cât mai multe facilităţi medicale de acest gen. Sectorul 3 are doar două spitale, care nu sunt generaliste, în ciuda numărului mare de locuitori. Încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru a compensa această lipsă evidentă a facilităţilor de sănătate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Această clinică este deschisă tuturor categoriilor de beneficiari începând de la cei fără venit, care nu au acces la servicii medicale, până la cei care au venituri reduse , dar chiar dacă sunt asiguraţi necesită proceduri medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. De asemenea, şi persoanele care au trimitere de la medicul de familie pot beneficia de aceste servicii medicale.

Serviciile oferite constau în consultaţii şi tratamente stomatologice, de cardiologie, ginecologie, oftalmologie şi medicină generală, medicină de familie şi ecografie. Aproximativ 900 de persoane vor beneficia gratuit de servicii stomatologice în limita a 800 de lei/beneficiar/an, iar 600 de pacienţi pot fi repartizaţi pe celelalte specialităţi medicale (50 de cazuri noi/lună).

Serviciile socio-medicale sunt asigurate în parteneriat cu Asociaţia „AHAVA” în baza unui acord de asociere. Asociaţia „AHAVA” are drept scop ajutorarea în domeniul sănătăţii a persoanelor defavorizate, fără posibilităţi financiare, cu risc crescut de marginalizare socială, fără locuinţă.Complexul Multifuncţional „TABITA” funcţionează în regim de policlinică de luni până vineri, între orele 9.00-19.00.GOODAGENCY

Sursa: http://www.goodagency.ro/social/11632-complex-multifuncional-destinat-persoanelor-defavorizate-din-sectorul-3.html